Apropo jezdzenia serwisu naszymi autami, jak podpisujesz zlecenie naprawy to tam jest "klauzula" - 'zgadzam sie na jazde probna'. ASO nawet sie mnie nie pytalo czy sie zgadzam, z automatu bylo na TAK. W sumie to mi to bylo obojetne, ale jakbym mial czipa to bym sie zastanawial....
Indeks prędkości.
Zwiń
X
-
Re: Indeks prędkości.
Zamieszczone przez JPS1972Czy opony w Octavii powinny mieć minimum indeks H czy mogą mieć T?
Zakładam, że prędkość 170...no 180 to max.Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftRoznica w cenie opony to bylo cale 4zl, bo dzis sprawdzalem, miedzy T a H :idea:
Ja zawsze wybieram wyzszy w granicach rozsadku.... chyba :szeroki_usmiechTorque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MisiekWAWjezeli tak, to ja bym wzial H, natomiast przypomina mi sie jakis watek ktory dotyczyl letnich opon i kilka osob krytykowalo stosowanie opon z wyzszym indeksem predkosci...
Druga rzecz to to ze opona musi miec wyzszy lub rowny indeks w stosunku do predkosci maksymalnej auta - inaczej "teoretycznie" (modne slowo) dowod rejestracyjny idzie "papa" - tutaj akurat nie ma to znaczenianasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
opony w wyższych indeksach mają zazwyczaj twardsze boki i czasami osnowę / siatkę / i czasami , ale ostatnio coraz rzadziej skład mieszanki . każde auto ma tak zwana homologację w której jest opisane jakie opony powinny być montowane w samochodzie . wnaszym kraju kochanym autostrad trochę niewiele i faktycznie opona w T by wytrzymała krotkotrwałą jazdę z dużą prędkością 170-200 ale ja bym nie ryzykował , czasami się trafi gorszy egzemplarz i o wystrzał nietrudno. poza tym , jeżeli sie nie mylę , to ubezpieczysciele sie patrzą w razie wypadku i jeżeli jest za niski indeź prędkości to potrafią się czepiać . jak dobrze pamiętam to octy mają na lato H lub nawet V a na zimę TO2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leszekmwopony w wyższych indeksach mają zazwyczaj twardsze boki i czasami osnowę / siatkę / i czasami , ale ostatnio coraz rzadziej skład mieszanki . każde auto ma tak zwana homologację w której jest opisane jakie opony powinny być montowane w samochodzie . wnaszym kraju kochanym autostrad trochę niewiele i faktycznie opona w T by wytrzymała krotkotrwałą jazdę z dużą prędkością 170-200 ale ja bym nie ryzykował , czasami się trafi gorszy egzemplarz i o wystrzał nietrudno. poza tym , jeżeli sie nie mylę , to ubezpieczysciele sie patrzą w razie wypadku i jeżeli jest za niski indeź prędkości to potrafią się czepiać . jak dobrze pamiętam to octy mają na lato H lub nawet V a na zimę TTorque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
na każdej oponie masz index prędkości i nośności. Index nośności jest dostosowany do "przedziału" aut z różnych firm w jakich będzie stosowana opona i zawsze ma spory zapas na "nadbagaż". Przy dużym obciążeniu samochodu i długiej trasie szczególnie z dużą prędkością należy nadmuchać więcej oponę i tyle.
jeszcze raz polecam azot do pompowania kółO2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Re: Indeks prędkości.
Zamieszczone przez JPS1972Czy opony w Octavii powinny mieć minimum indeks H czy mogą mieć T?
Zakładam, że prędkość 170...no 180 to max.Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leszekmwspokojnie , musiałbyś jechać z 20 - 30 minut , nieznam drogi w Polsce gdzie można by było jechać ze stałą taką prędkością
Ale generalne na T staram się dłużej nie przkraczać licznikowych 190 = poniżej 180 realnie..Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leszekmwkormoran w t rozwalił się po 8 minutach jazdy 240 na godz jak dobrze pamiętam , gdzies miałem testByła: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
Komentarz
-
Komentarz